Corona in Herbergier Etten-Leur: ‘Het was onwerkelijk’

Corona
Laura van Elst

Foto: Burgemeester Miranda de Vries en wethouder Frank Vrolijk op de foto met zorgondernemers Agnes en Saskia en Herbergiermedewerkers Angelique en Laura 

Heftig en in volle overlevingsstand. Herbergier Etten-Leur werd tijdens het coronavirus hard getroffen. Als dank voor alle inzet en om de zorgverleners een hart onder de riem te steken, heeft Stichting Houd Elkaar Overeind vier vakantiecheques uitgedeeld aan Herbergier Etten-Leur. Burgemeester Miranda de Vries was tijdens de overhandiging aanwezig. “Het is de zorgverleners meer dan gegund.”

Herbergier Etten-Leur kijkt terug op een heftige periode. “Zieke, positief geteste bewoners, vijf van hen hebben we verloren, veel zieke medewerkers en een trouwe vrijwilliger die is overleden door het virus. Dat gaf veel zorgen en verdriet”, vertellen zorgondernemers Agnes en Saskia Megens. “Normaal gesproken overlijden er misschien vier bewoners per jaar. Nu vijf in een korte tijd”, vertellen ze in een interview met BN de Stem.

In een roes

De afgelopen tijd verkeerde Herbergier Etten-Leur in een roes. “Maar we moesten door, dus we hebben een knop omgezet”, vertelt medewerker Laura van Rijckevorsel aan BN de Stem. Naast de bewoners, trof het coronavirus ook diverse medewerkers. Waaronder Angelique de Jong. Zij vertelt hoe machteloos ze zich voelde toen ze ziek thuis was, terwijl haar teamleden streden voor de bewoners.

Inmiddels is de Herbergier geruime tijd klachtenvrij en is de rust weer teruggekeerd. “We gaan gewoon verder waar we mee bezig waren: persoonlijke aandacht geven aan de bewoners”, vertelt Angelique. Littekens heeft deze zware periode wel nagelaten. “Maar we kunnen weer positief vooruitkijken”, vertellen de zorgondernemers aan de krant. Volgens medewerkers Angelique en Laura is het team hechter dan ooit.


"Prachtig dat uit zo'n verdrietige tijd zo'n mooi initiatief kan voortkomen", reageert burgemeester Miranda de Vries.

Welverdiende vakantie

Als dank voor hun inzet tijdens de coronacrisis overhandigde stichting Houd Elkaar Overeind afgelopen vrijdag vakantiecheques waarmee vier zorgverleners van Herbergier Etten-Leur op vakantie gaan. “Om onze waardering meer te laten zijn dan woorden”, aldus de stichting. De vier cheques werden door de collega’s via een stemming verdeeld. ''En wij waren de enigen die wilden, veel collega's durfden nog niet", vertelt  Angelique in een interview met BN de Stem. Zorgondernemers Saskia en Agnes gaan deze week met hun gezin naar Zuid-Frankrijk om van een welverdiende vakantie te genieten. “Wat een ontzettend mooi en bijzonder gebaar.”

Burgemeester Miranda de Vries en wethouder Frank Vrolijk waren bij de overhandiging van de partij. ““Prachtig dat uit zo’n verdrietige tijd zo’n mooi initiatief kan voortkomen. Het is de zorgverleners meer dan gegund.”

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!