Een mooie zomer in de Herbergiers

Uit de huizen

De bewoners van de 45 Herbergiers in Nederland genieten samen met medewerkers en vrijwilligers van alledaagse dingen; een ontbijt in de tuin, een uitje naar strand maar zeker ook van een lekker warme zomer.

Wat is het heet!

De afgelopen twee maanden hebben we in Nederland flink wat mooie zomerse dagen gehad. Ook in de Herbergiers is er volop genoten - en soms natuurlijk ook flink gepuft en gezweet in de warmte.

Een watergevecht en dansen

"Toen het kwik bijna de 36 graden bereikte, kondigde de brandweer in Schoonhoven een watergevecht af. Met een blusboot en een bluswagen spoten ze honderden liters water uit de Lek. Daar waren we met onze bewoners natuurlijk bij," vertellen Jan-Rob en Ingrid van Herbergier Schoonhoven.

watergevecht in schoonhoven

"Daarnaast genoten we van lekker dansen en drankjes op een van de festivals in Schoonhoven."

Dansen en nieuwe mensen ontmoeten in Schoonhoven

Naar de camping

Bij meerdere Herbergiers werd voor de zomer een pop-up camping in de achtertuin geopend, zo ook bij Herbergier Piershil. Bewoners genoten er van een drankje, hapje en spelletje bij de tent.

Herbergier Piershil Camping

Bij Camping De Herberg in Herbergier Tilburg stond deze zomer iedere week een ander land in de spotlight. Het eten, de activiteiten en spelletjes werden op bijvoordbeeld Duitsland of Italië afgestemd. Bij meerdere bewoners kwamen herinneringen naar boven. Over hoe ze vroeger ook kampeerden, met hun gezin in het buitenland. Medewerkster Anne en bewoonster Gerda hebben tijdens een warme nacht heerlijk in de tent geslapen.

Herbergier Tilburg Camping

Ook in Herbergier Etten-Leur ging de camping open. "Wauw, wat was het een prachtige dag op camping Bijzonder Gewoon vandaag," aldus zorgondernemers Agnes en Saskia.

Camping Bijzonder Gewoon Herbergier Ettenleur

"Iedereen genoot met volle teugen, er kwamen herinneringen boven, spelletjes: badminton, blik gooien, frisbee... onder het genot van een hapje, drankje en heerlijk ijs, een echt vakantiegevoel."

Camping Bijzonder Gewoon Herbergier Ettenleur ijs en afkoelen

Wandeltheater Nabbegat bij Herbergier Maashorst

Op woensdagochtend 6 juli was het natuurgebied rondom Herbergier de Maashorst het sprookjesachtige decor voor wandeltheater De Schat van Nabbegat. De bewoners van Herbergier De Maashorst beleefden de feeërieke scenes die werden gebracht door 60 leerlingen van Basisschool De Wizzert.

Herbergier Maashorst wandeltheater

De wandelvertelling bestond uit vijf levendige scenes die werden ondersteund door live muziek van 2 cellisten, een harpiste en een professionele danseres. In twee groepen wandelden de bewoners, familie, buurtbewoners en verzorgenden door de natuur en beleefden intens de dan weer ingetogen en dan weer uitbundige scenes. Lees hier het hele artikel »

Zingen en een BBQ

In Herbergier Piershil opende tijdelijk Camping de Vrije Herbergier. Het koor “We zingen graag” kwam langs op de camping om de zomer te vieren met een muzikale traktatie. Ook de familie van bewoners was, zoals altijd, van harte welkom. Er werd voor een heerlijke BBQ gezorgd, met uiteraard een verkoelend drankje.

Herbergier Piershil we zingen graag koor

Op bezoek in de buurt

Bewoners en medewerkers van Herbergier Schoonhoven gingen in augustus op kraamvisite bij jonge alpaca's. Bewoonster Annie wist meteen een goede band op te bouwen met een van de nieuwe aanwinsten.

Herbergier Schoonhoven Alpaca_ezels

Diergaarde Blijdorp kreeg ook bezoek van Herbergier-bewoners, maar dan uit Piershil. Maar liefst twee keer in acht dagen gingen ze langs om te genieten van de mooie dieren en het prachtige weer in de dierentuin.

Herbergier Piershil Bijdorp dierentuin giraffe

Op naar de herfst

En nu? Nu gaan we op naar de herfst. Lekker uitwaaien in de wind en genieten van de warmte en gezelligheid in huis.

Volg je de Herbergier al op social media? Op Facebook, LinkedIn en Instagram plaatsen we wekelijks de leukste nieuwtjes over het leven in de 45 Nederlandse Herbergiers

Delen: