Een stapje dichter bij een Herbergier in Vianen

Vestigingen

Al enkele jaren liggen de plannen klaar om een Herbergier te bouwen in het Utrechtse Vianen. In de stad aan de Lek wil woningcorporatie LEKSTEDEwonen het Zorglandschap Bloemendaal oprichten. Naast De Iris, een woonvorm voor jongeren met een verstandelijke beperking, is daar een mooie plek voorzien voor een Herbergier.

Er was echter bezwaar van natuurorganisaties omdat zij vinden dat de bebouwing een aantasting van het landschap is. De Raad van State heeft nu besloten dat woningcorporatie LEKSTEDEwonen verder mag gaan met de ontwikkeling van Zorglandgoed Bloemendaal. De Raad van State vond geen enkel bezwaar afdoende om de bouw van het zorglandschap tegen te houden. Dat betekent dat de bouw, waar in 2008 al ideeën voor waren, kan worden verwezenlijkt. 

Een stap verder

Wanneer de bouw van de nieuwe Herbergier effectief van start zal gaan, is echter nog niet bekend. De uitspraak van de Raad van State zorgt er echter voor dat er een grote stap is gezet om ook in Vianen een warm en liefdevol thuis voor mensen met geheugenproblemen te kunnen realiseren.

LEKSTEDEwonen & de Herbergier

Sinds het ontstaan van de formule Herbergier wordt structureel samengewerkt met woningcoporaties voor de verwezenlijking van nieuwe vestigingen. Woningcorporaties hebben immers als doel om betaalbaar wonen voor kwetsbare medemensen in te richten. Dit sluit naadloos aan bij de missie van de Herbergier om aan alle ouderen met dementie een zo gewoon mogelijk thuis te bieden. Vanuit deze gezamenlijke maatschappelijke drijfveren vinden De Drie Notenboomen (ontwikkelaar van de Herbergier) en LEKSTEDEwonen elkaar. Wij kijken er dan ook naar uit om met elkaar deze Herbergier in Vianen te kunnen realiseren.

Meer informatie over Zorglandschap Bloemendaal vindt u op de website van LEKSTEDEwonen.

 

Bron: Skipr
Foto: https://www.rps.nl

Delen: