Herbergier start met themaweken 'keuzevrijheid'

Uit de huizen
Laura van Elst

Keuzevrijheid, waardigheid en veiligheid vormen het kloppend hart van de Herbergier. Om deze essentie te delen, zijn de Herbergier themaweken van start gegaan. De eerste zes weken staan in het teken van ‘keuzevrijheid’.

Een Herbergier is als een groot huishouden waar je een rol kunt spelen. Je bent waardevol en je doet ertoe.

Open deuren

Het leven is een aaneenschakeling van keuzes en elk mens heeft het recht om te kiezen. Keuzes worden niet voor een ander gemaakt zolang die ander dat zelf nog kan. Keuzevrijheid vertaalt zich ook in het opendeurenbeleid. Daarmee hebben bewoners de ruimte om vrijelijk in en uit de Herbergier te wandelen. Geen deur op slot als je toch al wat in de war bent. En dat leidt tot mooie taferelen en sociale betrokkenheid. Bijvoorbeeld in Schoonhoven, waar de bewoners van de Herbergier dagelijks over de vloer komen bij Bakkerij Kok.

PGB

Ook wordt er bewust gebruik gemaakt van een financieringsvorm – voornamelijk PGB – die toelaat om een duidelijke keuze voor de Herbergier te maken en een gelijkwaardige dialoog tussen zorgvrager en zorgaanbieder te hebben.

Kleurrijke verhalen

Hoewel keuzevrijheid de dagelijkse gang van zaken is in de Herbergier, staan de komende zes weken extra in het teken van vrijheid. Wekelijks ontdek je inspirerende verhalen over keuzevrijheid van bewoners, wettelijk vertegenwoordigers, medewerkers en zorgondernemers. Zo lees je bijvoorbeeld het verhaal van medewerkster Eveline. Zij maakte de overstap van de jeugdzorg-sector naar de Herbergier, waar zij de ruimte krijgt om te werken vanuit haar hart en mee te bouwen aan goede zorg.

Binnenkort kun je ook genieten van de blog van zorgondernemer Martien over het opendeurenbeleid. Daarin vertelt hij over twee bewoonsters die besloten op solo-avontuur te gaan. Dat en nog veel meer op www.herbergier.nl en op onze sociale mediakanalen.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!