Leerling Herbergier Boxtel en 82-jarige bewoonster gaan samen zwemmen

HB Boxtel zwemmen website
Uit de huizen

In een Herbergier wonen zestien bewoners met dementie samen met twee zorgondernemers. Zij wonen daar zo gewoon mogelijk samen. Om de bewoners niet alleen goede zorg, maar ook een warm thuis en persoonlijke aandacht te geven, praten de zorgondernemers uitvoerig met de bewoners, familieleden en hun team van medewerkers. Dit om elkaar beter te leren kennen, maar ook om op zoek te gaan naar elkaars passies. Zo zorgen zij ervoor dat de activiteiten die ze in hun Herbergier organiseren ook aansluiten bij individuele bewoners, en bij hun medewerkers.

Een tijd geleden sprak zorgondernemer Susan van Herbergier Boxtel met bewoonster An over haar vader die jarenlang beheerder bij een zwembad was. Susan vroeg of An vroeger ook had gezwommen. Zou ze het, nu ze 82 was, nog eens willen doen? Jazeker, maar wie gaat er dan mee? Levy, leerling niveau 2 plus, die op dat moment ook deelnam aan het gesprek, leek het heel leuk om een keer te gaan zwemmen met An. Al snel werden de plannen gemaakt.

An bleek nog een badpak te hebben, dus op maandag 7 november gingen de dames met de auto naar het zwembad in Boxtel, waar An al snel bekenden tegenkwam. Omgekleed in badpak liepen An en Levy naar het ondiepe stuk van het zwembad, om zich langzaam onder te dompelen. An genoot volop van het water; lekker poedelen en zelfs een stukje onder water zwemmen.

Zowel An als Levy heeft genoten van een uitje wat voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld is. Hoe leuk is het om op deze manier weer midden in de samenleving te staan? Binnenkort gaan ze weer, want zowel An als Levy hebben de dag van hun leven gehad.

www.herbergier.nl/boxtel

Delen: