Ondernemers Herbergier Scherpenzeel tekenen contract

Wilma en Janco zijn de ondernemers van Herbergier Scherpenzeel
Zorgondernemerschap
Jan de Gier

En dan is daar het grote moment: de handtekening onder het franchisecontract. Sinds dinsdag 17 september zijn Janco (60) en Wilma Blonk (58) officieel de ondernemers van Herbergier Scherpenzeel. De opening wordt verwacht in voorjaar 2020. “Het is een droom die uitkomt.”

Momenteel wordt voormalige hotel de Witte Holevoet in Scherpenzeel omgetoverd tot Herbergier: een warm en liefdevol thuis voor mensen met geheugenproblemen, met 16 kamers en 1 logeerkamer. “Toen we het pand de eerste keer zagen waren we gelijk heel enthousiast”, vertelt Wilma. “Hier kunnen we echt iets moois van gaan maken. Vanmiddag gaan we kijken voor een vloer.”

De Herbergier in Scherpenzeel

 

Het stel heeft de smaak te pakken en zit niet stil. Zo is inmiddels de website al in de lucht en kunnen mensen met interesse in wonen én werken alvast terecht bij Wilma en Janco. “We gaan alles vanaf het begin opbouwen. Daar hoort ook het samenstellen van een goed team bij. Onze vacatures hebben we alvast online gezet.”

Klik met ouderen

Beiden zijn al lange tijd actief in de zorg. Hij als facilitair manager in de ouderenzorg (en eerder als instellingskok), zij als verpleegkundige in o.a. de thuiszorg, ouderenzorg en vroeger een particulier/kleinschalig initiatief. “We hebben allebei een passie voor ouderen”, vertelt Janco. “Er is altijd gelijk een klik. Waar we ook komen en ouderen ontmoeten, we raken vaak gelijk aan de praat.”

Tandje erbij

De wens om iets voor zichzelf te gaan doen zoals dat kan in een Herbergier, koestert het stel al sinds het begin van hun relatie. “Maar door omstandigheden kan een droom soms tijdelijk onder het stof terechtkomen”, vertellen ze. “Maar nu was het de hoogste tijd om ‘m weer af te stoffen! We werken al lang in de zorg en zochten een manier om onze laatste jaren op een mooie manier in te vullen. Noem het een stukje zingeving. Kennissen van dezelfde leeftijd staan er soms van te kijken. (lachend) Waar sommigen het liever wat rustiger aan doen, geven wij nog even gas.”

Zorg op je eigen manier

De Herbergier kwam vorig jaar op hun pad. Op vakantie in het zuiden bezochten Janco en Wilma de Herbergier in Grathem en waren direct verkocht. Na een bezoek aan een infomiddag in Herbergier Dussen werd de knoop doorgehakt. “We hebben ons gelijk aangemeld. Dit is wat we willen. Een plek waar je aandacht kunt geven aan de bewoners, in combinatie met de mogelijkheid om de zorg op je eigen manier in te richten. We hebben er heel veel zin in.”

Janco en Wilma te midden van de mensen van DDN

Foto: Wilma en Janco direct na het ondertekenen van het contract, temidden van de aanwezige mensen van De Drie Notenboomen, ontwikkelaar van de Herbergier-formule

Net als Wilma en Janco klaar voor een leven als Herbergier-franchisenemer? Ontdek de mogelijkheden HIER!

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!