Vakanties voor Nederlandse mensen met dementie in Noorwegen

Herbergier Noorwegen
Zorg & Welzijn

Voor mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie bieden wij nu de mogelijkheid om vakantie te vieren in de onlangs geopende Herbergier Nes in het prachtige Noorwegen. Tijdens een vakantie in Herbergier Nes kunt u de zorg overlaten aan ons gekwalificeerde personeel. Hierdoor krijgt u de gelegenheid om te ontspannen en er samen met uw naaste of alleen op uit te gaan.

Wintersport en wandelvakanties

In een heuvelachtig vakantiegebied ten noorden van Oslo, met uitzicht op de bergen van Lillehammer, bevindt zich Herbergier Nes. Ons huis voor mensen met dementie is gesitueerd in een recent verbouwd voormalig schoolgebouw. Hier bieden wij u een ontspannen en verzorgd verblijf.

Herbergier Noorwegen

Herbergier Nes ligt op een schiereiland in het Mjøsa meer, het grootste meer van Noorwegen. De omgeving is zeer aantrekkelijk om in de winter te skiën of langlaufen. In de zomer is het een prachtig wandelgebied met ook vele andere mogelijkheden voor buitensport. Rondom zijn er leuke stadjes zoals Gjøvik, Hamar en Lillehammer, waar de Olympische Winterspelen van 1994 plaatsvonden. De levendige stad Oslo, met innovatieve architectuur en talrijke musea, vindt u op minder dan twee uur rijden.

Onbezorgd verblijf bij Nederlandse zorgondernemers in Noorwegen

Nederland telt inmiddels bijna 50 Herbergiers. In deze kleinschalige woonvoorzieningen hebben 16 mensen met geheugenproblemen de mogelijkheid om hun leven te leiden zoals ze altijd gewend zijn geweest. De bewoners en de verantwoordelijke zorgverleners wonen er op een zo gewoon mogelijk manier met elkaar samen.

Herbergier Noorwegen

Herbergier Nes is de eerste Herbergier in het buitenland. Het wordt gerund door het Nederlandse echtpaar Annelies van Zandbergen en Marcel Toetenel. Er wordt iedere dag samen gekookt en er zijn veel gezellige activiteiten gedurende de dag. De kamers zijn ruim opgezet en hebben een eigen badkamer. De Noorse Herbergier is, naast een permanente woonvoorziening, ook een vakantieadres. Hier kan uw naaste voor kortere of langere tijd verblijven, alleen of samen met u. Ook combinaties van paren, zoals ouder-kind, vriendin-vriendin of welke samenstelling dan ook, zijn van harte welkom. 

Herbergier Noorwegen

Reizen naar Noorwegen

Vliegen en dementie kunnen een prima combinatie zijn. Wij geven graag advies over de beste manier waarop. De Europese vliegvelden bieden daarnaast een zogeheten DPNA-status aan, waarmee extra hulp geboden kan worden.

Persoonlijk aanbod

We maken graag een persoonlijk aanbod, aangepast aan uw specifieke behoeften. In Herbergier Nes kan alle benodigde zorg worden geleverd, die voor thuiswonenden met PGB uit dat budget gefinancierd kan worden. Het verblijf wordt berekend op basis van volpension. Naar wens kunt u eten van zowel de Noorse als Nederlandse keuken.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een persoonlijke offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op (in het Nederlands).

Herbergier Nes
Rennbergsvegen 679
2355 Gaupen
Noorwegen

Telefoonnummer: +47 47 67 09 53
Email: marcel@nes.herbergier.no
Website: https://www.herbergier.no/nes

Delen: