Werkplezier in de zorg: ‘Geniet van de kleine dingen’

Werken
Laura van Elst

Tijdens de dag van het werkplezier in de zorg vroegen we gisteren op Facebook wat werken in de zorg nou zo mooi maakt. Dat leidde tot mooie reacties, onder meer van Henriette, zorgmedewerker in Herbergier Doetinchem. “Dit is het werk dat je wilt doen als verzorgende”, vertelt ze.

Volgens Angèle, medewerker bij Herbergier Assendelft, en Anneke zit het ’m in de kleine, gezellige momentjes. “Geniet van alle kleine momentjes die je mag ontvangen. Hoe klein dan ook.”

Rust, tijd en aandacht

Henriette werkt nu één jaar in Herbergier Doetinchem na veertig jaar in de reguliere zorg gewerkt te hebben. Ze vertelt dat haar werkplezier nog meer is toegenomen. “Het is een warm bad voor de bewoners én de medewerkers. Qua werk is dit het ultieme verzorgingswerk waar het elders niet kan, maar hier gewoon geboden wordt.”

Met voldoende personeel samenwerken en de ruimte voor een bewoner om op zijn eigen tijd te ontbijten brengt volgens Henriette veel rust en tijd. Ria Harmsen geeft met veel plezier stoelyoga in Herbergier Schoonhoven. “Zo mooi om te doen. Dankbaar. De mooie ontspanning die ik terug krijg. Ik zou mijn wekelijkse les niet willen missen.”

HerbergierVerbindt: rekken en strekken

Werken in een Herbergier?

Meer lezen over werken in de zorg of op zoek naar een baan waar je veel voldoening van krijgt en het verschil kan maken voor mensen met dementie? Neem dan een kijkje op onze vacaturebank.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!