•  
  •  
  •  

In onze Herbergier bieden wij mensen met een geheugenprobleem een huis waar ze heerlijk kunnen wonen. Onze visie is dat de bewoners zo veel mogelijk het leven voort kunnen zetten zoals de mensen het thuis gewend waren binnen de mogelijkheden die zij hebben. Het uitgangspunt: wat kunnen de mensen nog wel en hoe kunnen we eenieder zo veel mogelijk meenemen in het gewone leven. Het leven wordt niet aangepast aan de zorg, maar wij passen ons aan naar de bewoner. Het welzijn en ritme van de bewoners staat voorop, gezellig samen genieten van het leven. Het doel is om samen met de bewoners een huishouden te runnen, samen het leven te leven.

De Herbergier ligt in het plaatsje Terborg, een fraai stukje van de Achterhoek, en direct op steenworp afstand van het gezellige centrum. Hierdoor zijn de winkels en terrasjes op loopafstand. Aan de achterzijde van de Herbergier is een mooie tuin aangelegd met een ruim terras waar voor de bewoners op elk moment van het jaar iets te beleven en zien valt.

Het monumentale gebouw waarin de Herbergier gevestigd is stamt uit 1891. Het aanzien van buiten is zo veel mogelijk behouden wat het pand een karakteristiek uiterlijk geeft. Van binnen is het geheel verbouwd en beschikt het over verschillende kamers, twee gemeenschappelijke woonkamers en een gezamenlijke keuken. Daarbij is het pand voorzien van een lift, en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook is er een aparte woonruimte voor de zorgondernemers.

Door de unieke bouw van ons pand zijn al onze kamers verschillend qua grote, vorm en ligging. Vrijwel alle kamers zijn voorzien van een eigen toilet/badkamer. Enkele kamers zijn voorzien van een toilet en wastafe.l Deze kamers maken voor de doche gebruik van de algemene badkamer, waar zij ook aan grenzen. 

Ons team is heel divers en bestaat uit verzorgenden (IG), helpenden, huishoudelijk medewerkers, keuken medewerkers, een klusjesman en ook medewerkers die geen zorgachtergrond hebben. Hun grootste gemene deler is dat zij allen een warm hart hebben voor de mensen die bij ons wonen.  

Hieronder een informatiefilmpje over onze Herbergier en de buren van het Thomashuis. Het geeft u wellicht een korte indruk van onze Herbergier. Vanaf 4:04 begint het stukje over de Herbergier.

Goede buren: Herbergier & Thomashuis Terborg

 

De ondernemers 
Wij, Han & Katja Brom, wonen als zorgondernemers zelf ook in het pand en daardoor zijn we ook goed op de hoogte hoe het gaat met de bewoners en hun veranderingen. Wij vinden het belangrijk om een vast aanspreekpunt te zijn voor familieleden of wettelijk vertegenwoordigers. Han heeft vele jaren gewerkt als hoofd bedrijfsbeveiliging van een grote multinational en daarnaast gaf hij ook instructie op een brandweer-trainingcentrum. Later was Han werkzaam bij een brandbeveiligings- en adviesbureau. Hierbij stond de omgang voor en door mensen voorop. Katja is speciaal verpleegkundige Geriatrie en Gerontologie en al lange tijd werkzaam in de zorg. Vroeger bij diverse zorginstellingen, totdat ze in 2010 ging werken bij de herbergier Terborg. Daar is zij vrijwel vanaf de opstart bij betrokken geweest. Dit sloot zo veel beter aan bij haar beleving van hoe “zorg” zou kunnen worden verleend en beleefd. Vanaf 2015 zijn wij eigenaar van Herbergier Terborg.

Herbergier Terborg

Hoofdstraat 98
7061 CM Terborg
Nederland
Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
0315-326449
Vestigingen

De Essentie

De Essentie van Herbergier Terborg

Herbergier Terborg is een kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen (vaak een vorm van...Lees meer

Herbergier Terborg
Vestigingen

Publicaties : Kwaliteitsverslag 2019 enz

Publicaties: Kwaliteitsverslag 2019 enz

Herbergier Terborg hecht veel waarde aan kwalititeit. In het kwaliteitsverslag 2019 leest u hoe wij...Lees meer

Herbergier Terborg

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.