Deze Herbergiers hebben appartementen vrij

Wonen
Laura van Elst

Elke maand plaatsen we een overzicht van Herbergiers die een fijne woonruimte beschikbaar hebben voor mensen met geheugenproblemen. In dit bericht aandacht voor de appartementen in Herbergier Olst, De Ehze, Tiel en Scherpenzeel en de ervaringen van familieleden.

Ook in deze moeilijke tijden staan de Herbergiers klaar voor wie op zoek is naar een warm thuis voor een dierbare. Op diverse plekken is een appartement beschikbaar. Deze zijn allemaal te vinden op de pagina www.herbergier.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Herbergier Scherpenzeel

Janco en Wilma Blonk openden begin juni de deuren van Herbergier Scherpenzeel (Gelderland). Huis en haard verlaten is lastig, zeker als je dementie hebt. “Het kost tijd om te wennen. Maar ondertussen heeft iedereen zijn plekje gevonden. Bewoners genieten van de tuin, de geborgenheid en de nabijheid om altijd terug te kunnen vallen op ons team wanneer dat nodig is”, vertelt Wilma. "Het eten en de zorg zijn goed, maar verder laten ze je helemaal vrij. Zolang je dingen zelf kan, wil je dat ook zelf doen", vertelt meneer Posthuma, die als eerste bewoner zijn intrek in Herbergier Scherpenzeel nam. 

Wandel mee door Herbergier Scherpenzeel

 

Janco en Wilma hebben nog een paar ruime en lichte appartementen beschikbaar. Contact opnemen kan via 06 301 44 902. De website van Herbergier Scherpenzeel vind je hier >>.

Herbergier De Ehze

Op de grens van de Achterhoek, de Veluwe en Salland vind je Herbergier de Ehze, een gezellig landhuis omringd door de natuur in Almen. Daar bieden Henk en Martin 16 bewoners met geheugenproblemen een warm thuis. “Ons doel is duidelijk: pluk de dag en geniet”, vertellen de zorgondernemers. Goed eten en gastvrijheid, daar houden ze in Herbergier de Ehze van. Overdag gebeurt er van alles. Naast wandelen, fietsen of een terrasje pakken, wordt er doordeweeks aandacht besteed aan dans, muziek, gymnastiek maar ook doodnormale dagelijkse activiteiten. Elke middag wordt er genoten van het ‘wereldberoemde’ borrelhapje om vijf uur. ’s Avonds tovert een professionele kok een verse en smakelijke maaltijd op tafel.

“Het leven van mama ging door zoals ze gewend was”

Zorgen zoals je het voor je eigen vader of moeder zou doen. Dat is de visie van Henk en Martin, die worden ondersteund door een sympathiek team zorgprofessionals. “In De Ehze werd mijn moeder benaderd als mens: liefdevol en met aandacht voor haar eigenzinnigheid, waar ze van de zorg en gastvrijheid mocht genieten”, vertelt dochter Marijke. “Respectvol, op maat, liefdevol, zorgzaam en begripvol voor mama en voor ons als kinderen. En daar is de Ehze groots in: het leven van mama ging gewoon door, zoals zij het gewend was. En wij hebben er die jaren van mogen meegenieten”, vult zoon Gerard aan.

Elk woonvertrek in Herbergier De Ehze is uniek en voorzien van een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Momenteel is er één kamer beschikbaar die ook geschikt is voor echtparen, waarvan de partner eventueel geen ondersteuning nodig heeft of enkel lichamelijke verzorging behoeft. Benieuwd naar deze waardige manier van leven? Neem dan contact op met Henk Boelen voor meer informatie op 0575 – 431 169 en bekijk hier de website >>  van Herbergier de Ehze in Almen.

Herbergier Olst 

Wijnand en Mariët zijn de toegewijde zorgondernemers van Herbergier Olst. "Wat wij bieden, is een nieuw thuis. Een thuis waar de bewoner geborgenheid ervaart en zich gezien en gehoord voelt." Buurman Ab vindt Herbergier Olst een grote aanwinst voor de buurt. “Bewoners zetten hun leven zo veel mogelijk voort als vroeger met hun eigen interieur uit hun voormalig huis. Mensen voelen zich daardoor echt thuis hier. Het is een grote, prettige familie. Dit is eigenlijk gewoon een utopia.’’

Op dit moment is een plek vrij. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen kan via olst@herbergier.nl of 0570-545343

 

Herbergier Tiel

 

In Herbergier Tiel bieden Ferdinand en Sylvia een warm thuis aan mensen met geheugenproblemen. De bewoners zijn niet gebonden aan het dagritme of de roosters van zorgverleners. "Ieder doet zoveel mogelijk naar eigen kunnen en in eigen tempo. Het team heeft open oog voor de persoonlijke interesses van de bewoners”, aldus de zorgondernemers.

“Bijna 4 jaar heeft mijn moeder mogen wonen in de Herbergier”, schrijft zoon Gert in het online gastenboek. “Ik ben heel blij met de enorme zorg en aandacht die ze daar heeft gekregen. Deze zomer overleed ze en ook in de laatste weken was er weer zo ongelofelijk veel warmte en liefde om haar heen. Ik denk daarom dat ze in de hemel niet meer zo hoeft te wennen. Ze was al die jaren in de Herbergier al omringd door engelen.”  

Benieuwd naar het leven in Herbergier Tiel? Op dit moment is een plek vrij. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen kan via tiel@herbergier.nl of 0344-767282

Herbergier: het leven waardig verder leven.

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!