Deze Herbergiers hebben appartementen vrij

Uit de huizen
Laura van Elst

Elke maand plaatsen we een overzicht van Herbergiers die een fijne woonruimte beschikbaar hebben voor mensen met geheugenproblemen. In dit bericht aandacht voor de appartementen in Herbergier Olst, De Ehze, Arnhem, Tiel en Scherpenzeel en de ervaringen van familieleden.

Ook in deze moeilijke tijden staan de Herbergiers klaar voor wie op zoek is naar een warm thuis voor een dierbare. Op diverse plekken is een appartement beschikbaar. Deze zijn allemaal te vinden op de pagina www.herbergier.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Herbergier Olst 

Wijnand en Mariët zijn de toegewijde zorgondernemers van Herbergier Olst. "Wat wij bieden, is een nieuw thuis. Een thuis waar de bewoner geborgenheid ervaart en zich gezien en gehoord voelt." Buurman Ab vindt Herbergier Olst een grote aanwinst voor de buurt. “Bewoners zetten hun leven zo veel mogelijk voort als vroeger met hun eigen interieur uit hun voormalig huis. Mensen voelen zich daardoor echt thuis hier. Het is een grote, prettige familie. Dit is eigenlijk gewoon een utopia.’’

Op dit moment is een plek vrij. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen kan via olst@herbergier.nl of 0570-545343

Herbergier De Ehze

Op de grens van de Achterhoek, de Veluwe en Salland vind je Herbergier de Ehze, een gezellig landhuis omringd door de natuur in Almen. Daar bieden Henk en Martin 16 bewoners met geheugenproblemen een warm thuis. “Ons doel is duidelijk: pluk de dag en geniet”, vertellen de zorgondernemers. Goed eten en gastvrijheid, daar houden ze in Herbergier de Ehze van. Overdag gebeurt er van alles. Naast wandelen, fietsen of een terrasje pakken, wordt er doordeweeks aandacht besteed aan dans, muziek, gymnastiek maar ook doodnormale dagelijkse activiteiten. Elke middag wordt er genoten van het ‘wereldberoemde’ borrelhapje om vijf uur. ’s Avonds tovert een professionele kok een verse en smakelijke maaltijd op tafel.

“Het leven van mama ging door zoals ze gewend was”

Zorgen zoals je het voor je eigen vader of moeder zou doen. Dat is de visie van Henk en Martin, die worden ondersteund door een sympathiek team zorgprofessionals. “In De Ehze werd mijn moeder benaderd als mens: liefdevol en met aandacht voor haar eigenzinnigheid, waar ze van de zorg en gastvrijheid mocht genieten”, vertelt dochter Marijke. “Respectvol, op maat, liefdevol, zorgzaam en begripvol voor mama en voor ons als kinderen. En daar is de Ehze groots in: het leven van mama ging gewoon door, zoals zij het gewend was. En wij hebben er die jaren van mogen meegenieten”, vult zoon Gerard aan.

De beschikbare woonvertrekken in Herbergier de Ehze zijn stuk voor stuk uniek en zijn voorzien van een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Deze kamers zijn ook geschikt voor echtparen, waarvan de partner eventueel geen ondersteuning nodig heeft of enkel lichamelijke verzorging behoeft. Benieuwd naar deze waardige manier van leven? Neem dan contact op met Henk Boelen voor meer informatie op 0575 – 431 169 en bekijk hier de website >>  van Herbergier de Ehze in Almen.

Herbergier Arnhem

Geborgenheid op een plek waar je ertoe doet. Dat is sinds 2007 de leidraad van de eerste Herbergier van Nederland: Herbergier Arnhem. "Wij stimuleren onze gasten om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven. Daarbij heeft familie de mogelijkheid om betrokken te zijn. De deuren van onze Herbergier staan daarom open voor familie, kennissen en vrienden", aldus zorgondernemers Arjen en Nina Koenen.

Herbergier Arnhem is een echte woonleefgemeenschap, waarin het draait om het dagelijkse leven. "We genieten daar met z'n allen van. We dagen onze gasten uit om nieuwe dingen te leren, voor zichzelf op te komen en te doen wat ze zelf willen. Wij houden niet van beperkingen, waardoor onze gasten het gevoel krijgen niet volwaardig meer mee te tellen." 

Herbergier Arnhem heeft binnenkort een ruime kamer met badkamer (60m2) beschikbaar. Dit appartement is bij uitstek geschikt voor echtparen. "Wanneer u beiden geheugenproblemen heeft en uw wens is om samen te blijven wonen, kunt u contact met ons opnemen", aldus Arjen en Nina. Interesse in dit prachtige appartement? Bel dan naar 06 41 91 60 19 of stuur een mail naar arnhem@herbergier.nl. Meer info vind je op de website van Herbergier 

Herbergier Tiel

In Herbergier Tiel bieden Ferdinand en Sylvia een warm thuis aan mensen met geheugenproblemen. De bewoners zijn niet gebonden aan het dagritme of de roosters van zorgverleners. "Ieder doet zoveel mogelijk naar eigen kunnen en in eigen tempo. Het team heeft open oog voor de persoonlijke interesses van de bewoners”, aldus de zorgondernemers.

“Bijna 4 jaar heeft mijn moeder mogen wonen in de Herbergier”, schrijft zoon Gert in het online gastenboek. “Ik ben heel blij met de enorme zorg en aandacht die ze daar heeft gekregen. Deze zomer overleed ze en ook in de laatste weken was er weer zo ongelofelijk veel warmte en liefde om haar heen. Ik denk daarom dat ze in de hemel niet meer zo hoeft te wennen. Ze was al die jaren in de Herbergier al omringd door engelen.”  

Benieuwd naar het leven in Herbergier Tiel? Op dit moment is een plek vrij. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen kan via tiel@herbergier.nl of 0344-767282

Herbergier Scherpenzeel

Janco en Wilma Blonk openden begin juni de deuren van Herbergier Scherpenzeel (Gelderland). Huis en haard verlaten is lastig, zeker als je dementie hebt. “Het kost tijd om te wennen. Maar ondertussen heeft iedereen zijn plekje gevonden. Bewoners genieten van de tuin, de geborgenheid en de nabijheid om altijd terug te kunnen vallen op ons team wanneer dat nodig is”, vertelt Wilma. "Het eten en de zorg zijn goed, maar verder laten ze je helemaal vrij. Zolang je dingen zelf kan, wil je dat ook zelf doen", vertelt meneer Posthuma, die als eerste bewoner zijn intrek in Herbergier Scherpenzeel nam. 

Tussen de bewoners ontstaan ook mooie dingen. “Ze vinden het gezellig om samen te zijn: samen te sjoelen of een gesprekje te hebben over vroeger. Laatst zaten 6 bewoners in de woonkamer gezamenlijk de kerkdienst te kijken.” Maar tegelijkertijd heeft iedereen de mogelijkheid om zijn eigen ding te doen. “Een andere bewoonster vindt het juist heerlijk om in een hoekje van de tuin wat te lezen. Daar is iedereen helemaal vrij in.”

Janco en Wilma hebben nog een paar ruime en lichte appartementen beschikbaar. Contact opnemen kan via 06 301 44 902. De website van Herbergier Scherpenzeel vind je hier >>.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!