Nieuwe locatie op komst: Herbergier Schiedam

Vestigingen

Foto: Google streetview

De Herbergier groeit. In het centrum van Schiedam wordt voormalig theater De Teerstoof omgetoverd tot Herbergier Schiedam. Met deze herontwikkeling tot warm thuis wordt een nieuw hoofdstuk ingeluid voor het rijksmonument. De oplevering vindt naar verwachting medio 2022 plaats.

Het gebouw wordt door de gemeente verkocht aan Teerstoof B.V., dat het pand zal herontwikkelen tot woon-zorgcomplex. Daarvoor werkt het nauw samen met Herbergier-ontwikkelaar De Drie Notenboomen.

Levendige omgeving

In totaal worden er 16 woningen voor bewoners met dementie gerealiseerd. Elk bewonersappartement heeft een eigen badkamer. “Het college kiest er bewust voor om een woonleefgemeenschap voor mensen met dementie te vestigen in het centrum van de stad”, meldt de gemeente Schiedam. “De levendige omgeving stelt bewoners in staat om langer thuis te wonen, voor sommigen zelfs in een voor hen vertrouwde omgeving. Het open-deuren-principe van de Herbergier, waarbij nadrukkelijk verbinding met de omgeving wordt gezocht, sluit hier goed op aan.”

Het pand kent een rijke historie. Met de nieuwe invulling als Herbergier Schiedam, gaat het gebouw terug naar zijn oorspronkelijke functie. In 1815 werd het gebouwd als diaconiehuis, een ziekenhuis voor armen. In de jaren daarna had het pand onder andere de functie als woonhuis, voormalig theater en filmhuis. Naar verwachting wordt Herbergier Schiedam medio 2022 opgeleverd.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Herbergier Schiedam? Meld je dan vrijblijvend aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief HerbergierVertelt. Benieuwd naar de mogelijkheden om deze Herbergier samen met jouw levenspartner te starten? Ontdek dan de voordelen van het zorgondernemerschap en meld je aan voor ons webinar op 23 maart

Delen: