Omroep Friesland: binnenkijken bij Herbergier Harlingen

Corona
Laura van Elst

De Facebookoproep van Herbergier Harlingen voor mondkapjes leidde tot een onverwacht bezoekje van Omroep Friesland. Hoewel de fysieke deuren op slot zijn en het interview met zorgmedewerker Conchita in de tuin werd gehouden, kon er toch een kijkje achter de deur worden gegeven met een mobiele telefoon.

Zondag plaatsten zorgondernemers Ans en Tom Visser het Facebookbericht dat ze op zoek zijn naar FFP2 of FFP3 mondkapjes. “P.S. Al onze bewoners zijn gezond en ons fantastische team gaat gewoon door met het geven van warme en liefdevolle zorg”, beëindigden ze hun oproep. Niet veel later stond een verslaggever van Omroep Friesland in hun tuin.

Extra activiteiten en aandacht

Aangezien de verslaggever de Herbergier niet mocht betreden, werd binnen naar buiten gehaald. Op een video - die gemaakt is met een mobiele telefoon - zwaaien bewoners en medewerkers vanuit de woonkamer vrolijk naar de camera.

Donderdag werd bekendgemaakt dat bezoek bij verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen niet meer is toegestaan. “Dat is hard aangekomen bij de bewoners. Het personeel van de Herbergier probeert daar zo goed als mogelijk mee om te gaan”, meldt Omroep Friesland. Herbergiermedewerker Conchita benadrukt voor de camera het belang van aandacht en afleiding. “We proberen er nóg meer te zijn voor de bewoners en nóg meer 1-op-1 aandacht te geven. Op momenten dat bewoners emotioneel zijn, zorgen we voor afleiding door meer activiteiten en door gezellig samen te zijn.” 

De video van Omroep Friesland kan je hier bekijken.

Dit artikel is onderdeel van een serie verhalen die in het teken staan van het Corona-virus. Zo kunnen we ondanks de fysiek gesloten deuren, verbinding maken met de buitenwereld.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!