Zorgen met plezier? Werk dan bij de Herbergier

Uit de huizen
Laura van Elst

Op zoek naar een zingevende baan waarbij je als mens tot je recht komt? Een baan waarin je niet verdrinkt in de werkdruk en regelgeving, maar tijd hebt voor en verbinding hebt met de bewoners? Neem hier dan even een kijkje. Herbergier Tilburg, Harlingen en het Brabantse Zeeland hebben namelijk diverse vacatures en verwelkomen je graag in hun team.

Waarom werken in een Herbergier? Simpelweg omdat je in een Herbergier kan werken met plezier. ‘‘De kracht zit ‘m in het feit dat deze plek dubbel zoveel personeel telt dan in de reguliere zorg, wat de werkdruk verlaagt. En er heerst hier weinig bureaucratie’’, vertellen zorgondernemers Wim en Carla van Herbergier Heythuysen.

Saskia en Agnes, zorgondernemers van Herbergier Etten-Leur, benoemen het grote huishouden waar een medewerker onderdeel van wordt. ‘‘Aandacht dus voor de normale dingen van de dag.’’ En dat vertaalt zich naar blije medewerkers, aldus een onderzoek onder medewerkers van 34 Herbergiers. Zij drukten hun werktevredenheid uit in een gemiddeld rapportcijfer van 8,35.

Wil jij ook in zo’n vertrouwde werkomgeving aan de slag? Kijk dan naar deze mooie jobs!

Herbergier de Maashorst

Wie in Noord-Brabant woont en een nieuwe uitdaging in de zorg zoekt, kan zijn hart ophalen in Herbergier de Maashorst, die in de zomer van 2019 haar deuren opent. De bewoners van Herbergier de Maashorst krijgen de ruimte om hun leven voort te zetten, zoals ze dat gewend waren. Door uit te gaan van wat de bewoners nog wél kunnen en ze zoveel mogelijk mee te nemen in het gewone leven, beleven bewoners een fijne oude dag. De inrichting van het huis, het dagelijks leven en de manier van omgaan met elkaar, zijn huiselijk en ongedwongen. 

‘‘Wij, Cas en Judith van der Sande zijn de zorgondernemers. Wij wonen zelf ook in de Herbergier. Hierdoor zijn de lijnen kort en hebben we de werkzaamheden zo verdeeld dat jij tijd krijgt om aandacht te geven aan de bewoners. In het team van medewerkers en verzorgers vertrouwen we op elkaars sterke kanten en kwaliteiten, en we verwachten dat iedereen bereid is om van elkaar te leren.’’

Dit enthousiaste stel is op zoek naar een Herbergiermedewerker, verzorgende IG, verpleegkundig en medewerker huishouding. Stuur nu alvast een introductiebrief met cv en foto naar Cas en Judith. De selectiegesprekken starten volgend jaar voorjaar. Belangstelling? Bekijk dan wat zij jou kunnen bieden via hun website!

Herbergier Tilburg

Herbergier Tilburg zoekt een bevlogen Herbergiermedewerker die bewoners een warm thuis biedt. ‘‘Deel jij onze visie? Heb je (enige) ervaring met de doelgroep? Ben je in het bezit van een afgeronde opleiding niveau 3 IG of verpleegkundige niveau 4? Neem dan gerust contact met ons op’’, vertellen zorgondernemers Patrick en Marie-Hélène de Kort. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail met cv naar tilburg@herbergier.nl en neem vooral ook een kijkje op de website van Herbergier Tilburg.

Herbergier Harlingen

In het Friese Harlingen ligt de Herbergier van Tom en Ans Visser. Zij zijn zelf ook woonachtig in de Herbergier en 24/7 beschikbaar. Maar hierbij zoeken zij ondersteuning van een enthousiaste en betrokken verzorgende IG/Verpleegkundige die in het bezit is van het diploma Verzorgende IG of Verpleegkundige en bekwaam is in het uitvoeren van voorbehouden en risicovolle handelingen op het deskundigheidsniveau 3 IG of niveau 4.

Wat bieden zij jou?

  • Een prettige werkomgeving waar warme zorg, persoonlijke aandacht en respect voor elkaar centraal staan.
  • Een werkplek binnen de zorg waarbij administratieve taken tot een minimum zijn beperkt.
  • Een werkplek waar je de tijd mag (moet!) nemen voor de zorg en begeleiding van de bewoners.

Heb jij ervaring in het begeleiden en ondersteunen van mensen met geheugenproblemen? Of kom je net van school en lijkt het je leuk om je frisse blik met Tom en Ans te delen? Ben je creatief in het bedenken en aanbieden van zorg en begeleiding? En ben je een zelfstandige werker met de ambitie om de zorg beter en leuker te maken? Solliciteer dan snel en stuur je cv met korte motivatie naar harlingen@herbergier.nl of neem een kijkje op de website van Herbergier Harlingen. Tom en Ans bieden stagiaires Verzorgende IG niveau 3 (BOL) en MBO Verpleegkundige niveau 4 (BOL) een leuke, leerzame leerplek.

HerbergierVerbindt

Meer weten over werken in een Herbergier? Ontdek dan de verhalen van alle Helpende Handen in HerbergierVerbindt!

Samen breien in Herbergier Etten-Leur

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!