Herbergier Piershil: 'Alle vertrouwen in opvolgers'

Overname Herbergier Piershil is definitief
Zorgondernemerschap
Jan de Gier

“Een intensieve, prachtige en leerzame periode waarin we hebben ontdekt dat je mensen met dementie toch nog een mooie tijd kunt geven.” Dat zijn de woorden van Gerard Vonk, samen met vrouw Digna Bruijne nog slechts 5 weken zorgondernemer van Herbergier Piershil. Op 21 juli jl. tekenden ze samen met opvolgers Matthijs en Nanja Bakker het koopcontract.

Afbeelding boven: Matthijs & Nanja en Gerard en Digna tekenen het koopcontract

Een moment met dubbele gevoelens voor het stel dat exact 5 jaar geleden hun deuren opende. Enerzijds is er het afscheid van een bijzondere fase in hun leven, anderzijds de opluchting dat er goede opvolgers zijn gevonden voor – zoals Digna het soms aanduidt -  iets wat voelt als je kindje. “Dat geef je niet zomaar uit handen.”

Volste vertrouwen

“We zijn heel blij met Matthijs en Nanja”, vertelt het stel dat aangeeft met ‘actief pensioen’ te gaan. “Je voelt echt dat ze helemaal voor de Herbergier willen gaan. Dat stralen ze uit. En we gunnen het ze enorm. Het contact was vanaf de eerste kennismaking gelijk goed. Dat was heel belangrijk voor ons. We hebben er het volste vertrouwen in.”

Bij de ondertekening van het koopcontract – vlakbij de Herbergier – waren niet alleen de vertrekkende en startende ondernemers aanwezig. “Onze dochter met haar gezin was erbij en de ondernemers van Herbergier Schoonhoven en Oostvoorne waarmee we fijn hebben samengewerkt. Matthijs en Nanja hadden hun ouders, broers en zussen met gezin en eigen kinderen bij zich. Het was een mooi informeel samenzijn.”

Wonderbaarlijke momenten

Vorig jaar al vertelden Gerard en Digna over de achterliggende jaren in het artikel ‘Dit was de prikkel die ik zocht’: “Van een bezoekje van Hugo Borst tot bijzondere vriendschappen die tussen hun bewoners zijn ontstaan. We hebben wonderbaarlijke momenten beleefd”, vertelden ze. Andere mooie verhalen van Gerards hand verschenen in de krant Dwarskijker. Lees hier 'Een Herbergier als Animal Farm' (over het contact tussen dieren en de bewoners in Piershil) en ‘De loper neemt de bus’ over bewoner Jan die de bus nam naar Rotterdam Zuidplein.

Aandacht geven

Gerard vat de jaren als zorgondernemer samen: “Het was een intensieve, prachtige en leerzame periode. Het heeft ons laten zien dat ouderenzorg niet alleen gaat om wassen en aankleden. Als je aandacht hebt voor de mens ben je veel minder aan het verplegen. In plaats daarvan bén je er gewoon. Door er te zijn voor iemand en naar de persoon te kijken kun je iemand toch nog een mooie tijd kan geven. Dat hebben we in de Herbergier mogen ervaren. Ondanks de vreselijke ziekte dementie, want dat is het.”

Werkzaam in de ouderenzorg en net als Matthijs en Nanja ook klaar voor de stap naar het Herbergier-ondernemerschap? Ontdek of het iets voor je is tijdens onze infodagen op 22 augustus in Herbergier Oldeberkoop, 3 oktober in Gouda of 14 november in Herbergier Emmen!

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!