Corona en de Herbergier: ‘Er hangt een ontspannen sfeer’

Herbergier Sint Joost houdt de moed erin
Corona
Jan de Gier

Ook in de 42 Herbergiers heeft het coronavirus een grote impact. Waar de deuren normaal gesproken wagenwijd openstaan voor wie naar binnen of naar buiten wil, gelden er ineens hele andere regels. Alle zorghelden, dus ook alle ondernemers en medewerkers van de Herbergiers, willen we een hart onder de riem steken en bijzonder veel sterkte toewensen in deze bizarre tijden.

Dieter en Monique Feldkamp zijn de trotse ondernemers van de Herbergier in het Limburgse Sint Joost. Het leven ziet er ineens anders uit dan vorige week, maar het stel houdt - samen met de medewerkers en 16 gasten – de moed erin. “We zitten hier een beetje op ons eigen eiland. Maar het is – gek genoeg - wel een ontspannen en gezellig eiland.”

Natuurlijk is het leven niet zorgeloos. “Het zijn beangstigende tijden”, vertelt Monique. “We hadden hier iemand van de prikdienst over de vloer. Als je dan hoort hoe mensen er in het ziekenhuis aan toe zijn, dan is dat heftig om te horen. Daar schrik je van. We doen er alles aan om te voorkomen dat het ons huis bereikt.”

Weerstand

Herbergier Sint-Joost heeft dan ook niet voor niets maatregelen getroffen. Bij de ingang wordt uiteraard gewezen op de algemeen geldende voorschriften. “En we proberen de weerstand en conditie van onze gasten goed te houden. Veel vitamine C en veel in beweging blijven. We hebben een hele fijne en grote tuin waar de gasten veel te vinden zijn.”

 

Een aantal van de gasten krijgt goed mee wat er gaande is. Sommigen lezen de krant en gaan erover in gesprek met de ondernemers en medewerkers. “Maar hier is gelukkig nog niks aan de hand”, vertelde een gast opgelucht. “Ik ben blij dat ik hier zit en goed verzorgd wordt.”

Geen bezichtiging

Bezoek wordt – net als in alle andere Herbergiers - tot een minimum beperkt en vertegenwoordigers worden op de hoogte gehouden met extra foto’s en filmpjes op Familienet. Alleen directe familieleden zonder symptomen zijn (nu nog) welkom, maar verder wordt contact zoveel mogelijk vermeden. Medewerkers zorgen goed voor zichzelf en gaan ook thuis nauwelijks de deur uit. “We doen momenteel ook geen bezichtigingen”, vertelt Dieter. “We hebben een kamer vrij, maar vinden het niet verantwoord om nu mensen rond te leiden. Dus we laten het voor nu maar zo. Dat is een afweging die je als ondernemer moet maken.”

 

Eiland

Al met al maakt het dat Herbergier Sint Joost als een eilandje begint te voelen, zo omschrijven Dieter en Monique het. “Maar dan wel een heel rustig eilandje waar het gezellig is. Veel zaken die vorige week nog prioriteit hadden, zijn nu even op de lange baan geschoven. Dat maakt dat er nu volop tijd is voor elkaar. Er hangt een ontspannen sfeer.”

In ieder geval is niemand bij de pakken neer gaan zitten. “We zijn maar vast begonnen met de tuin zomerklaar maken. En er wordt al geknutseld voor Pasen, onder anderen samen met onze stagiairs die nu niet naar school kunnen gaan. Zo proberen we er met elkaar wat van te maken.”

[Dit artikel is onderdeel van een serie verhalen. De komende tijd zullen we vaker polshoogte nemen bij de verschillende Herbergiers in Nederland.]

Meer info en foto's vind je op www.herbergier.nl/sint-joost

 

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!