De wondere wereld van dementie. Ben jij erbij?

Events
Laura van Elst

Foto: Herbergier Schoonhoven op stap in Oudewater

Hoe kan jij een bijdrage leveren aan het geluk en de levenskwaliteit van mensen met dementie? Die vraag staat centraal tijdens de vijfde editie De wondere wereld van dementie. De Herbergier is present en neemt je graag mee in de wondere wereld van dementie en kleinschalig wonen.

De wondere wereld van dementie wordt op woensdag 9 oktober gehouden in congrescentrum Reehorst te Ede. Laat je inspireren door de tips, handreikingen en adviezen.

Het hart wordt niet dement

Goed zorgen betekent naast bassale zorg vooral bijdragen aan het geluk en de levenskwaliteit van mensen met dementie. Diverse lezingen en verdiepingssessies gaan in op dementie en welzijn. Onder meer tijdens de lezing ‘Het hart wordt niet dement’ van Huub Buijssen en ‘De kracht van herinneringen’ door Annemarie Bolder.

Waardigheid

Iedereen wil waardig oud worden en niet als patiënt behandeld worden. Daarom biedt de Herbergier een warm thuis aan mensen met dementie. Een bijzonder gewoon thuis waar de bewoner leidend is en hij zijn leven verder kan leven. Een thuis waar de deuren niet op slot zitten en waar iedereen mag zijn zoals die is.

Die combinatie van waardigheid, keuzevrijheid en veiligheid vormen het kloppende hart van ons gedachtegoed. Benieuwd? Neem dan een kijkje bij onze stand en laat je inspireren door de wondere wereld van de Herbergier.

Vers van de pers: Dwarskijker congreseditie

Vergeet vooral ook niet om een gloednieuwe Dwarskijker congreseditie mee te nemen die dieper ingaat op actuele topics in de dementiezorg. Ontdek bijvoorbeeld hoe Herbergier Tilburg omgaat met onrust en medicatieminimalisatie, een blog over het opendeurenbeleid, de kracht van muziek en de groei van kleinschalige woonvoorzieningen.

Dat en meer ontdek je bij de Herbergierstand tijdens De wondere wereld van dementie. Meer informatie is hier te vinden.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!