Herbergier geeft seminar tijdens Zorgtotaal beurs

Events
Laura van Elst

Nog even en dan is het weer zover: de Zorgtotaal beurs. Van 12 tot en met 14 maart kan je kennis opdoen, netwerken en je laten inspireren. En als kers op de taart: de Herbergier geeft een sprankelend seminar over het leven met open deuren. Een unicum in de dementiezorg.

Zorgtotaal is de grootste totaalbeurs voor professionals in de intra- en extramurale zorg. Tijdens deze tweejaarlijkse vakbeurs worden de belangrijkste en meest innovatieve diensten voor de zorg gepresenteerd. Wie bij wil blijven, mag Zorgtotaal daarom niet missen.

Open deuren in de Herbergier

De Herbergier is bij dit leerzame event present. Zorgondernemer Jan-Rob Makkenze geeft daarbij een seminar over kleinschalig zorgen en dementie. Samen met zijn echtgenote Ingrid runt hij met veel plezier Herbergier Schoonhoven, dat ongeveer 25 medewerkers telt. Hun liefdevolle aandacht voor de bewoners creëert rust en geborgenheid. Hierdoor zijn de buitendeuren open voor wie naar buiten wil. Een unicum in de dementiezorg.

Hoe is dat mogelijk? En welke normen en waarden liggen aan de basis van de zorg en aandacht in een Herbergier? Dat hoor je op dinsdag 12 maart van Jan-Rob op Zorgtotaal.  

Foto: Jan-Rob en Ingrid.

Over Jan-Rob Makkenze

Jan-Rob leidt samen met zijn echtgenote Ingrid de Herbergier in Schoonhoven. Voor zijn switch naar het zorgondernemerschap heeft hij bij Pamijer gewerkt. Onder meer als Strategisch Beleidsadviseur en Human Talent Development Coach. Ingrid heeft jarenlange ervaring als verpleegkundige en manager in de ouderenzorg.

Hun rol in hun Herbergier is helder: ‘‘Onze gasten houden, samen met hun familie, de regie over hun eigen leven. Onze zorg ondersteunt, maar overheerst nooit.’’ Gastvrijheid en autonomie zijn rode lijnen in hun persoonlijke en werkzame leven.

Programma

Zorgtotaal vindt van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Jan-Rob spreekt op dinsdag 12 maart vanaf 10.00 uur. Ook interessant om te volgen: een seminar over franchise in de zorg. Daarbij geeft de franchisegever van de Herbergier - De Drie Notenboomen - een presentatie over de grote effecten die een kleinschalige aanpak in de zorg hebben. Bekijk het gehele programma en overige informatie via Zorgtotaal. Tot dan!

Alvast benieuwd naar het effect dat het open deuren beleid in Schoonhoven heeft? Luister dan naar onderstaand geluidsfragment van Jan-Rob bij hun vaste huisbakker.

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!