Bezoek de open dag van Herbergier de Maashorst

Events
Laura van Elst

Herbergier de Maashorst is bijna klaar! Vanaf half oktober bieden Cas en Judith van der Sande een warm thuis aan 16 mensen met dementie. ‘‘Tijd om iedereen die geïnteresseerd is de gelegenheid te geven om binnen te kijken hoe mooi het is geworden’’, vertelt het echtpaar. Op zaterdag 28 september opent de Herbergier haar deuren tijdens de open dag.

Geïnteresseerden zijn vanaf 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom op zaterdag 28 september. Het adres van Herbergier de Maashorst is Scherpenberg 1 in Zeeland (Noord-Brabant). In de nieuwe Herbergier kunnen bezoekers zich onderdompelen in het verhaal van de Herbergier.

Midden in een natuurgebied

Herbergier de Maashorst heeft haar naam te danken aan het er pal naastgelegen natuurgebied in Noord-Brabant. De bewoners en medewerkers genieten straks dagelijks van deze ‘achtertuin’, door op de duofiets het gebied te ontdekken of vanuit de luie stoel te kijken naar de schaapskudde van de buurman.

Zorgondernemers Cas en Judith verruilen Deventer voor het Noord-Brabantse Zeeland. Daar gaan zij zelf ook in de Herbergier wonen. ‘‘We proefden de sfeer en vonden het meteen een hele aantrekkelijke plek om een woonzorglocatie te beginnen’’, vertelt het stel in Udens Nieuwsblad.

Tijd en aandacht

Herbergier de Maashorst is een nieuw gebouwde woonboerderij waar zo’n 16 mensen met geheugenproblemen 24 uur per dag aandacht krijgen. ‘‘Tijd hebben om persoonlijke aandacht te geven is ons uitgangspunt.’’ Doordat Cas en Judith ook in de Herbergier wonen, zijn zij maximaal betrokken en dagelijks aanspreekbaar voor alle bewoners, hun familie en de medewerkers.

‘‘Mensen met geheugenproblemen kunnen ook genieten.’’

De bewoners van Herbergier de Maashorst hebben onder andere te maken met geheugenproblemen als gevolg van dementie. Hierdoor is zelfstandig wonen niet meer mogelijk. ‘‘Maar mensen die hun geheugen verliezen, verliezen niet hun ziel en hun gevoel. Ze leven in het hier en het nu en zijn in staat om te genieten van wat hen in het moment wordt aangeboden. Dit besef is het vertrekpunt voor de manier waarop bewoners en medewerkers met elkaar omgaan’’, vertellen Cas en Judith.

Open deuren

Overdag eten de bewoners en medewerkers met elkaar en nemen zij deel aan activiteiten. Voor de bewoner die het leuk vindt om erop uit te gaan, zijn er veel mogelijkheden. Met de hond wandelen op het landgoed, een kopje koffie drinken bij recreatiepark De Heische Tip of samen boodschappen doen op de markt van Zeeland.

''De koffie staat altijd klaar.''

De deuren in Herbergier de Maashorst zijn overdag open, zodat bewoners altijd naar buiten kunnen als ze dat willen. Er is voldoende begeleiding om dat veilig te doen. Ook buurtbewoners zijn welkom. ‘‘De koffie staat altijd klaar’’, reageren de zorgondernemers in Kliknieuws.

Bezoek de open dag

Op zoek naar een warm thuis voor een familielid met geheugenproblemen? Maak dan kennis met Cas en Judith op de open dag op zaterdag 28 september en proef de sfeer. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op de website van Herbergier de Maashorst.  

dementie, dementiezorg, ouderenzorg Brabant, dementiezorg brabant, verpleeghuis brabant, herbergier, herbergier brabant,

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!