In deze Herbergiers is er plaats voor nieuwe bewoners

Uit de huizen

In Herbergier Wognum, Gees, Heerde, Vianen, Heythuysen en Dussen is momenteel een plekje vrij. Een Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening voor 16 mensen met dementie. De bewoners en de verantwoordelijke zorgverleners wonen er op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen. Korte communicatielijnen, warmte en persoonlijke aandacht staan er centraal. Wilt u weten of er in uw regio een plaats beschikbaar is voor uw dierbare, kijk dan op https://www.herbergier.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Herbergier Wognum (Noord-Holland)

Herbergier Wognum is gevestigd in een klooster uit 1870. In dit prachtige pand bieden Marco en Natasja onderdak en verzorging aan mensen met geheugenproblemen. Zij stimuleren bewoners om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven leven. Zo bieden ze alle ruimte om eventuele hobby’s uit te blijven oefenen en deel te nemen aan alledaagse huiselijke activiteiten. Regie over het eigen leven staat hierbij centraal. Op deze manier kunnen bewoners hun dag indelen naar wat ze willen en kunnen.

Op dit moment zijn er verschillende kamers beschikbaar. De kamers zijn gelegen op de eerste en tweede etage en zijn door de ligging, vorm en afmetingen allemaal even uniek en sfeervol. De twee grote kamers zijn door de afmeting ook geschikt voor echtparen en de andere kamer kan aangeboden worden aan iemand met een kleinere beurs. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel (rolstoel toegankelijk / geschikt).
https://www.herbergier.nl/wognum

Herbergier Dussen (Noord-Brabant)

Samen met een veelzijdig team van medewerkers steken Paul en Monique vooral tijd in datgene wat alle gasten nodig hebben: warmte, liefde, aandacht, respect en zorg. Er is nog zoveel dat wel kan. Zij hebben op de begane grond een appartement beschikbaar, met een klein tuintje.

Herbergier Dussen aan de Dorpsstraat 19 is gerealiseerd in de voormalige RK jongensschool uit het begin van de vorige eeuw. In en aan het bestaande pand zijn 16 appartementen gebouwd, ook er is een logeerkamer, een moderne, gezellige eetkeuken en een sfeervolle zithoek. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen met Paul of Monique Sassen. https://www.herbergier.nl/dussen

Herbergier Heerde (Gelderland)

Herbergier Heerde is gevestigd in een monumentale villa uit 1900. Het pand is ruim opgezet, met veel aandacht voor rust en privacy.
Herbergier Heerde ligt aan de rand van de bebouwde kom van Heerde.
Binnen enkele minuten van de Veluwse bossen, aan de rivier de IJssel met haar prachtige uiterwaarden of de gezellige kernen van Heerde en Epe.

Alle kamers in Herbergier Heerde zijn nieuw of verbouwd. Iedere gast heeft een kamer van 35 tot 50 vierkante meter, met eigen douche, wastafel en toilet. Uiteraard naar eigen wens en smaak in te richten. Op dit moment hebben zij een plekje vrij. https://www.herbergier.nl/heerde

Herbergier Gees (Drenthe)

In Herbergier Gees zijn vijftien appartementen voor mensen met dementie met op dit moment een plekje beschikbaar.  Samen met een team enthousiaste medewerkers zorgen Monique en Ike ervoor dat het hun bewoners aan niets ontbreekt. Medewerkers, ondernemers en bewoners vormen samen een gedeeld huishouden. Een thuis voor de bewoners en de ondernemers en een tweede thuis voor de medewerkers. Herbergier Gees dankt haar ruime opzet aan haar vroegere bestemming: het was ooit een melkfabriek en korenmalerij, met veel grond om het pand. Een grote schuur, waar vroeger de voorraden werden opgeslagen, geeft nog duidelijk aan dat het hier om een bedrijf met een agrarisch bestemming ging.

De bewoners van Herbergier Gees hoeven niets en volgen hun eigen ritme, zo is er ‘s ochtends alle tijd om te ontbijten. Wie dat wil en kan, helpt mee met koken of boodschappen doen. Verwanten en vrienden zijn altijd welkom en kunnen als ze dat willen rustig een hapje mee eten. https://www.herbergier.nl/gees

Herbergier Heythuysen (Limburg)

Deze Herbergier heeft 15 kamers, een logeerkamer en een ruime gemeenschappelijke woonkamer. De voormalige ruime speelplaats is omgevormd tot een gezellige tuin met terras waar men kan genieten van het buitenleven. Het sociale leven van de gasten speelt zich volop af in en rondom de Herbergier. De kamers variëren van 33 tot 51m² en beschikken allemaal over een eigen douche en toilet. Neem vooral contact op met Wim en Carla. https://www.herbergier.nl/heythuysen

Herbergier Vianen (Utrecht)

Op zorglandgoed Bloemendaal wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een warm thuis voor 16 bewoners met dementie. Naar verwachting nemen eind maart (2022) de eerste bewoners hun intrek in Herbergier Vianen. De gloednieuwe Herbergier zal worden geleid door echtpaar Ferry en Moniek Visser-Valk.

Gastvrijheid en respect staan bij Herbergier Vianen hoog in het vaandel. Zorgondernemers Moniek en Ferry: “Familie is bij ons welkom om aan te schuiven en gezellig mee te eten. De keuken wordt het hart van onze Herbergier en is zo ingericht dat bewoners gemakkelijk mee kunnen helpen met koken.

Wij vinden het belangrijk dat bewoners kunnen blijven doen wat zij gewend zijn. Dat het dagelijks leven gewoon kan doorgaan. In een gezellig thuis waarin de bewoners zelf de regie kunnen houden.  https://www.herbergier.nl/vianen

 

 

Delen: