Herbergiers waar ruimte is voor nieuwe bewoners

Uit de huizen
Roos Freriks

In Herbergier Boxtel, De Ehze, Dronrijp, Heerde, Wognum, Tiel, Gees en Dussen is momenteel een plekje vrij. Een Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening voor 16 mensen met dementie. De bewoners en de verantwoordelijke zorgverleners wonen er op een zo gewoon mogelijk manier met elkaar samen. Korte communicatielijnen, warmte en persoonlijke aandacht staan er centraal. Wilt u weten of er in uw regio een plaats beschikbaar is voor uw dierbare, kijk dan op https://www.herbergier.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Herbergier Dussen (Noord-Brabant)

Samen met een veelzijdig team van medewerkers steken Paul en Monique vooral tijd in datgene wat onze gasten nodig hebben: warmte, liefde, aandacht, respect en zorg. Er is nog zoveel dat wel kan. Zij hebben op de begane grond een appartement beschikbaar, met een klein tuintje.

Herbergier Dussen aan de Dorpsstraat 19 is gerealiseerd in de voormalige RK jongensschool uit het begin van de vorige eeuw. In en aan het bestaande pand zijn 16 appartementen gebouwd, ook er is een logeerkamer, een moderne, gezellige eetkeuken en een sfeervolle zithoek. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen met Paul of Monique Sassen. https://www.herbergier.nl/dussen

Herbergier Boxtel (Noord-Brabant) 

In de Herbergier is er ruimte voor individuele aandacht in een huiselijke omgeving, dit maakt de zorg en dienstverlenging zo bijzonder. Judith en Peter zorgen samen met hun team voor een leefomgeving waarin betrokkenheid, herkenbaarheid en persoonlijke aandacht centraal staat. Zij zorgen er samen voor dat alle gasten zich thuis voelen en hun leven kunnen voortzetten zoals ze dat gewend waren.

Op dit moment hebben zij een plekje vrij voor een nieuwe bewoner. Voor meer informatie, neem contact op met Judith en Peter. https://www.herbergier.nl/boxtel

Herbergier Tiel (Gelderland)

In het centrum van Tiel en nabij de Waal, vind je Herbergier Tiel. Daar hebben René en Judith een plekje vrij voor een nieuwe bewoner. “In Herbergier Tiel hebben wij oog voor wie iemand nu is, maar we kijken ook naar de mens achter de dementie. Iedereen is waardevol en kan zichzelf zijn. Samen vormen zij een groot huishouden en een veilige haven. Dankzij het kleinschalige karakter zijn de lijnen kort, is er altijd een vast aanspreekpunt en kunnen de zorgondernemers focussen op datgene waar het om draait: ‘’het geluk van de bewoner.”

Wie een liefdevol thuis zoekt voor een dierbare met dementie in de Betuwe, kan vrijblijvend contact opnemen met René en Judith. https://www.herbergier.nl/tiel

Herbergier Heerde (Gelderland)

Herbergier Heerde is gevestigd in een monumentale villa uit 1900. Het pand is ruim opgezet, met veel aandacht voor rust en privacy.
Herbergier Heerde ligt aan de rand van de bebouwde kom van Heerde.
Binnen enkele minuten van de Veluwse bossen, aan de rivier de IJssel met haar prachtige uiterwaarden of de gezellige kernen van Heerde en Epe.

Alle kamers in Herbergier Heerde zijn nieuw of verbouwd. Iedere gast heeft een kamer van 35 tot 50 vierkante meter, met eigen douche, wastafel en toilet. Uiteraard naar eigen wens en smaak in te richten. Op dit moment hebben zij een plekje vrij. https://www.herbergier.nl/heerde

Herbergier De Ehze (Gelderland)

Herbergier De Ehze ligt bij het dorp Almen op de grens Achterhoek, Veluwe en Salland De dertien kamers in het Landhuis zijn stuk voor stuk anders en uniek, en meestal met een ruime woonkamer, slaapkamer en een badkamer. Van de zestien kamers zijn negen kamers ook geschikt voor (echt)paren/andersoortige samenlevingsverbanden.

Professionele koks staan iedere dag garant voor verse maaltijden voor onze bewoners en hun bezoek. Met recht zijn onze maaltijden een hoogtepunt van de dag. De ondersteuning en zorg wordt verleend door professionals: verpleegkundigen, ziekenverzorgenden en andere medewerkers met oog voor de ouder wordende senior.

Op dit moment zijn er bij De Ehze twee kamers beschikbaar, een eenpersoons en een 2-persoonskamer. https://www.herbergier.nl/de-ehze

Herbergier Dronrijp (Friesland)

Herbergier Dronrijp is een nieuw verbouwde boerderij en beschikt over 16 verschillende soorten kamers. Elke gast heeft een eigen kamer met een douche en toilet. De boerderij heeft ook een logeerkamer, een moderne ruime keuken met kookeiland en een gezellige ruime woonkamer, waar u rustig muziek kunt luisteren, tv kunt kijken en gezellig met uw mede gasten of familie kunt zitten. Ook beschikken wij over een terras met overkapping en daarnaast over een groot terras met vaste barbecue en uitzicht op een volière, een moestuintje en een dierenverblijf met geiten, kippen en konijnen. Daarnaast is er volop parkeergelegenheid voor uw bezoek.

Op dit moment hebben zij een kleine kamer op de begane grond vrij. Herbergier Dronrijp is landelijk gelegen in het mooie Friesland, nabij Leeuwarden.
https://www.herbergier.nl/dronrijp

Herbergier Wognum (Noord-Holland)

Herbergier Wognum is gevestigd in een klooster uit 1870. In dit prachtige pand bieden wij onderdak en verzorging aan mensen met geheugen problemen. Wij stimuleren bewoners om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven leven. Zo bieden wij alle ruimte om eventuele hobby’s uit te blijven oefenen en deel te nemen aan alledaagse huiselijke activiteiten. Regie over het eigen leven staat hierbij centraal. Op deze manier kunnen bewoners hun dag indelen naar wat ze willen en kunnen.Op dit moment hebben zij verschillende kamers beschikbaar. De kamers zijn gelegen op de eerste en tweede etage en zijn door de ligging, vorm en afmetingen allemaal even uniek en sfeervol. De grootte van de kamers varieert tussen 20 en 55 m2. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel (rolstoel toegankelijk / geschikt).
https://www.herbergier.nl/wognum

Herbergier Gees (Drenthe)

In Herbergier Gees zijn vijftien appartementen voor mensen met dementie met op dit moment een plekje beschikbaar.  Samen met een team enthousiaste medewerkers zorgen Monique en Ike ervoor dat het hun bewoners aan niets ontbreekt. Medewerkers, ondernemers en bewoners vormen samen een gedeeld huishouden. Een thuis voor de bewoners en de ondernemers en een tweede thuis voor de medewerkers.Herbergier Gees dankt haar ruime opzet aan haar vroegere bestemming: het was ooit een melkfabriek en korenmalerij, met veel grond om het pand. Een grote schuur, waar vroeger de voorraden werden opgeslagen, geeft nog duidelijk aan dat het hier om een bedrijf met een agrarisch bestemming ging.

De bewoners van Herbergier Gees hoeven niets en volgen hun eigen ritme, zo is er ‘s ochtends alle tijd om te ontbijten. Wie dat wil en kan, helpt mee met koken of boodschappen doen. Verwanten en vrienden zijn altijd welkom en kunnen als ze dat willen rustig een hapje mee eten. https://www.herbergier.nl/gees

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!